پرسش های شما

آیا بهتر نیست برای مهاجرت به کانادا بیاییم و از آنجا اقدام کنیم؟ – پرسش و پاسخ پریا اسکویی

پیمان از مکزیک: من ۳۵ سال دارم و از دو سال پیش با دریافت اقامت دایم در مکزیک هستم و همین‌جا هم ازدواج کردم. با توجه به مقررات جدید من می‌توانم بدون دریافت ویزا به کانادا سفر کنم. سوال من این است که اگر به کانادا سفر کنم، با چه شرایطی و از چه طریقی می‌توانم آنجا اقامت بگیرم. اگر من و همسرم صاحب فرزند شویم شرایط چگونه خواهد بود.

طناز از ترکیه: من در ترکیه دانشجو هستم و پدر و مادرم هم از طریق سرمایه‌گذاری و تاسیس شرکت در ترکیه مستقر هستند که برابر قانون و طبق ضوابطی پس از ۵ سال می‌توانند اقامت دایم بگیرند. ما علاقمند هستیم که برای اقامت کانادا اقدام کنیم. خواستم بپرسم باید چکار کنیم؟ آیا بهتر نیست با ویزای توریستی بیاییم کانادا و بعد در آنجا تشکیل پرونده بدهیم؟

ببینید یک نکته عمومی هست که قوانین مهاجرت به کانادا برای همه ملیت‌ها، چه ایرانی باشد، یا امریکایی و یا انگلیسی یکسان است. یعنی برای اقدام برای مهاجرت هیچ تفاوتی از این نظر نیست.

از طرف دیگر کسانی که برای مهاجرت اقدام می‌کنند تفاوتی نمی‌کند که ساکن ایران باشند یا ساکن هر کشور دیگری و شرایط برای هر دو گروه یک‌سان است. البته تجربه نشان داده کسانی که در خارج از ایران هستند، به‌دلیل اینکه یک بار پروسه مهاجرت را طی کرده‌اند، معمولا مدارک و مستندات مرتب‌تری دارند، ولی به‌هرحال از نظر کانادا برای بررسی پرونده مهاجرت تفاوتی نیست.

فقط دریافت ویزای کار برای شهروندان مکزیک و امریکا کمی آسان‌تر است. به دلیل اینکه این سه‌کشور عضو پیمان نفتا یا The North American Free Trade Agreement – NAFTA هستند، اقدام برای دریافت ویزای کار آنها نیازی به گرفتن ورقه تاییدیه از وزارت کار ندارد. معمولا در شرایط مشابه، برای سایر کشورها، شرکت متقاضی موظف است تا آگهی بدهد و مطمئن شود که فردی با شهروندی یا اقامت کانادا شرایط احراز این شغل به‌خصوص را ندارد.

درباره‌ی اینکه آیا حضور در کانادا از طریق ویزای توریستی، مزیتی برای اقدام مهاجرت محسوب می‌شود و اصولا آیا این مساله امکان پذیر است یا خیر، باید گفت که کانادا از ماه جون سال ۲۰۱۴ امکان تبدیل ویزای توریستی به ویزاهای دیگر از داخل کانادا را بسیار محدود کرده است و تنها موارد ویژه‌ای هست که می‌شود از داخل خاک کانادا اقدام کرد. مثلا افرادی که برای کارآفرینی در استان مانیتوبا اقدام کرده‌اندولی امتیاز آنان برای مهاجرت کم است، می‌توانند برای بازدید استان به کانادا بیایند و در دوره‌های آموزش زبان کوتاه مدت شرکت کنند و از این طریق بین ۱۵ تا ٢٠ امتیاز کسب کنند. البته این مساله به این شرط است که این دوره‌ها کمتر از شش ماه باشد و منجر به مدرک رسمی دانشگاهی هم نشود، یعنی Non Credit باشند.

و برای کسانی که پس از این مدت بخواهند برای ویزای دانشجویی اقدام کنند، ضمن استفاده از این امتیازات، می‌توانند آزمون آیلتس IELTS و یا تافل TOEFL خود را داخل کانادا بدهند و بعد می‌توانند برای پرونده کارآفرینی یا حتی ویزای دانشجویی اقدام کنند.

لازم به‌ذکر است برای کسانی که بخواهند پرونده کارآفرینی استانی داشته باشند، حضور در خاک کانادا می‌تواند باعث کسب امتیاز بیشتری برای آنها شود. ضمن اینکه آنها می‌توانند بعد از گرفتن تاییدیه، از استان مورد نظرشان درخواست ویزای کار تجاری بعنوان Owner / Operator کنند و تا زمانی که اقامت کانادا را بگیرند می‌توانند برای بررسی شرایط ایجاد بیزینس و اقدام به تشکیل و مدیریت بیزینس در کانادا بمانند.

ولی درباره‌ی امکان ویزای کار WorkVisa، باید بگویم که امکان تبدیل ویزای توریستی به این ویزا از داخل خاک کانادا در حال حاضر نیست.

درنظر داشته باشید که مهاجرت یک مرحله خیلی جدی در زندگی افراد و خانواده‌هاست که باید با مطالعه کافی، درنظر گرفتن همه‌ی شرایط و نیز استفاده از راهنمایی‌های کارشناسان تاییدشده صورت بگیرد. حتما دراین باره از پذیرفتن نظرات افرادی که کارشناس نیستند، حتی اگر خودشان هم مهاجرت کرده باشند، پرهیز کنید.

به‌یاد داشته باشید که قوانین و مقررات مهاجرت مدام در حال تغییر است و حتی آنچه هم که ما می‌گوییم مربوط به همین زمان است و ممکن است در مدتی دیگر شرایط دیگری وجود داشته باشد.

این مطلب نخستین بار، توسط خانم پریا اسکوئی مشاور امور مهاجرت در کانادا، در تاریخ ۱۲ اکتبر ۲۰۱۶ در شماره ۵۷ هفته‌نامه‌ی آتش چاپ تورنتو منتشر شده است. این شماره نشریه را می‌توانید از اینجا دانلود کنید. لینک مطلب هم در سایت آتش اینجاست.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا