اقامت دائمپریا اسکوییداستان مهاجرانمقالات

تاخیرها در رسیدگی به پرونده‌های مهاجرت کانادا زندگی ده‌ها هزار نفر را مختل کرده است؛ توضیحات کارشناس مهاجرت

پس از پاندمی، بسیاری از متقاضیان مهاجرت به کانادا در برزخ انتظار و بدون هیچ‌گونه دسترسی برای چک کردن پرونده خود، به سر می‌برند و جواب درستی هم به آنها داده نمی‌شود

پس از پاندمی، بسیاری از متقاضیان مهاجرت به کانادا در برزخ انتظار و بدون هیچ‌گونه دسترسی برای چک کردن پرونده خود، به سر می‌برند و جواب درستی هم به آنها داده نمی‌شود 

تاخیرها در روند رسیدگی به پرونده‌های مهاجرت در کانادا زندگی ده‌ها هزار نفر را مختل کرده است؛ داستان زندگی این ۶ نفر و توضیحات کارشناس مهاجرت

تاخیرهای وزارت مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا IRCC در رسیدگی به پرونده‌های مهاجرت، این روزها صدای خیلی از متقاضیان را درآورده است. آن‌طور که IRCC ادعا می‌کند، این تاخیرها به دلیل مشکلاتی است که در نتیجه پاندمی به‌وجود آمده است. 

پیش از شروع پاندمی، مراحل پاسخ‌دهی به تقاضای مهاجران جهت اقامت دائم به‌طور میانگین 6 ماه به طول می‌انجامید. بعد از پاندمی، سایت وزارت مهاجرت به برخی از افراد اعلام کرده بود که حداکثر مدت زمان انتظار برای اخذ اقامت ۱۸ ماه خواهد بود، اما در بسیاری از موارد، این 18 ماه هم به سر رسیده و اتفاقی نیفتاده است.

آمارها نشان می‌دهند که در حال حاضر ۱/۸ میلیون تقاضانامه مهاجرت بدون رسیدگی مانده‌اند. این مساله، بسیاری از مهاجران را در برزخ انتظار نگه داشته و مشکلات زیادی در زندگی خانوادگی، شغلی و تحصیلی آنها ایجاد کرده است. 

در این گزارش که توسط رسانه دولتی CBC News تهیه شده می‌توانید ماجرای دردسرهایی که برای شش تن از این مهاجران که دو نفرشان هم ایرانی است ایجاد شده است را بخوانید. 

در ادامه هم توضیحات خانم پریا اسکویی مشاور رسمی مهاجرت در این باره آمده است.

مردی که به امید یک زندگی بهتر از هند به کانادا آمد، اما حالا، شب‌ها خواب ندارد 

آقای Deepak Talwar از انتظار برای پذیرش تقاضای اقامت دائم خود که راه او را به سیستم مهاجران مورد حمایت کانادا باز می‌کند، خسته شده است. 

او پس از دو سال تماس داشتن با سازمان مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا IRCC از طریق فرم‌های آنلاین، ایمیل و تماس تلفنی، بیان می‌کند که از این سازمان تنها جواب‌های تکراری و از پیش تعیین‌شده دریافت کرده است.

آقای Talwar در سال ۲۰۱۷ از تجارت موفق خود در هند دست کشید و خانه‌اش در دهلی را فروخت و به ساسکاتون  مهاجرت کرد. آقای تالوار ۵۱ ساله، هم‌اکنون دارای یک تولیدی کابینت‌سازی در کاناداست.

او تقاضای اقامت دائم کانادا برای خود و خانواده‌اش را از طریق برنامه نامزدی استانی Provincial Nominee Program یا همان PNP ارسال نموده است. اما از تاریخ ۲۹ ژانویه ۲۰۲۰ تاکنون، هیچ پیشرفتی در پرونده او صورت نگرفته است. حالا آقای تالوار متاسف است که خانواده خود را در انتظار و عدم قطعیت نگه داشته است. 

او می‌گوید: «ما زندگی راحتی در هند داشتیم، اما من تصمیم گرفتم برای زندگی بهتر به کانادا برویم. الان به جایی رسیده‌ام که شب‌ها خوابم نمی‌برد. ساعت سه صبح بیدار می‌شوم و مدام فکر می‌کنم که چه اتفاقی خواهد افتاد». 

حدود ۱/۸ میلیون تقاضانامه مهاجرت بدون رسیدگی مانده‌اند

وزارت مهاجرت کانادا می‌گوید که به دلیل پاندمی کووید ۱۹ در روند پذیرش مهاجران تاخیر پیش آمده است. اما اکنون دو سال از شروع پاندمی گذشته است و دفاتری که کارکنان این سازمان، به‌صورت حضوری در آنجا مشغول به کار بودند، بسته است. بسیاری از متقاضیان به CBC News گفته‌اند که در برزخ انتظار و بدون هیچ‌گونه دسترسی برای چک کردن پرونده خود، به سر می‌برند.  

براساس داده‌های اعلام شده از سوی IRCC، تعداد ۱/۸ میلیون تقاضانامه مهاجرت بدون رسیدگی مانده‌اند که شامل موارد زیر است:  

  • 548٫195 تقاضانامه اقامت دائم شامل 112٫392 تقاضای پناهندگی
  • 775٫741 تقاضای اقامت موقت (اجازه تحصیل، مجوز کار، ویزای اقامت موقت و ویزای توریستی برای دیدار اعضای خانواده) 
  • 468 هزار تقاضای اخذ شهروندی کانادا 

پیش از شروع پاندمی کووید 19، مراحل پاسخ‌دهی به تقاضای مهاجران جهت اقامت دائم به‌طور میانگین 6 ماه به طول می‌انجامید. 

انواع و اقسام مشکلاتی که تاخیرهای IRCC برای زندگی آقای تالوار ایجاد کرده است 

آقای Talwar می‌گوید زمانی که او تقاضای خود را در وب‌سایت اداره مهاجرت ارسال کرد، سایت به او اعلام کرده است که حداکثر مدت زمان انتظار برای اخذ اقامت 18 ماه خواهد بود. این 18 ماه تا تاریخ 23 اپریل سال گذشته به پایان رسیده است. 

این تاخیر سبب می‌شود که آقای تالوار نتواند کسب‌وکار خود را گسترش دهد یا برای ملاقات با دختر بزرگ خود به ایالات‌متحده برود. همچنین، باید هزینه زیادی برای شهریه تحصیل دختر کوچک‌ترش در دانشگاه ساسکاچوان بپردازد.

او اظهار می‌دارد که حتی خرید ماشین هم برایش سخت است، زیرا مردم برای خرید ماشین ۲/۹ درصد نرخ بهره می‌دهند. این در حالی است که او به دلیل وضعیت اقامت موقت خود باید ۷/۹ درصد بهره وام بدهد.

به علاوه، آقای تالوار می‌گوید که تاکنون نزدیک به 12 هزار دلار برای تمدید ویزای اعضای خانواده‌اش پرداخته است.

آقای تالوار در مورد میزان شفافیت روابط‌عمومی IRCC از امتیاز بین یک تا ده، امتیاز یک را می‌دهد.  

او می‌گوید: «پس از تماس با IRCC و ساعت‌ها منتظر ماندن، در نهایت به او گفته‌اند که کامپیوترها خراب هستند یا سیستم کلا مختل است. حتی تماس با نماینده مجلس نیز فایده‌ای نداشته است.»

دولت کانادا برنامه‌ای برای حل کردن انبوه پرونده‌های روی هم انباشته شده، ارائه نکرده است 

وزارت مهاجرت کانادا در سال مالیاتی 2019-2020 درخواست دسترسی به تعداد 116٫928 پرونده را دریافت کرد که این تعداد، 42 درصد بیشتر از سال پیش از آن بوده است و ۹۸/۹ درصد از این درخواست‌ها مربوط به پرونده‌های تقاضای مهاجرت می‌باشد.

اما با این حال دولت هنوز برنامه‌ای را برای حل کردن انبوه پرونده‌های روی هم انباشته شده، ارائه نکرده است.

وزارت مهاجرت کانادا در یک ایمیل به تاخیرهای مستمر اذعان نموده و گفته است که فناوری خود را بهینه کرده و عملیات اداری‌اش را دیجیتال نموده است.  

سازمان در بیانیه خود می‌گوید: «محدودیت‌های بین‌المللی سفر، بسته شدن مرزها، ظرفیت پایین عملیاتی در خارج از کشور و ناتوانی متقاضیان برای فراهم کردن اسناد موردنیاز به دلیل تاثیرات کووید 19 موانعی را در روند ادامه پرونده‌ها ایجاد کرده است. این مسئله سبب می‌شود کهIRCC  برای نهایی کردن پرونده‌ها با مشکل روبه‌رو شود و تاخیراتی به وجود آید که خارج از کنترل این وزارتخانه است». 

صدور اجازه تحصیل هم با تاخیر همراه بوده و دانشجویان خارجی که در انتظار اعطای مجوز حضور در دانشگاه‌های کانادا هستند، با تاخیر مشابهی روبه‌رو شده‌اند.

هادی حسینی، دانشجوی ایرانی که بعد از 27 ماه تلاش هنوز نتوانسته اجازه تحصیل در کانادا را دریافت کند 

آقای هادی حسینی اناری که دانشجوی دوره دکترای مهندسی مکانیک در دانشگاه بریتیش کلمبیا می‌باشد، به مدت 27 ماه مشغول مکاتبه از طریق ایمیل و برقراری ارتباط تلفنی برای دریافت اجازه تحصیل بوده است. 

او که طی آن 27 ماه زندگی در تهران، دچار رکود شده بود، می‌گوید: «مثل این بود که سه سال از عمرم تلف شده بود و تقریبا از رسیدن به رویایم ناامید شده بودم». 

مشکلات سیستم مهاجرت که باعث شد ملیسا انساندوست، پذیرش دوره دکتری دانشگاه ساسکاچوان را لغو کند 

خانم ملیسا انساندوست نیز بیان می‌کند که رویاهایش در خصوص مهاجرت مانند یک واقعیت دور از دسترس هستند. او هنوز ویزای دانشجویی خود را تحویل نگرفته و می‌گوید که حتی ایمیل‌های از پیش تعریف شده در وبسایت را هم دریافت نمی‌کند.

قرار بود که خانم انساندوست، پاییز سال 2019 برای گذراندن دوره دکتری، به دانشگاه ساسکاچوان برود، ولی مجبور شد که پذیرش خود را دوبار به تعویق بیندازد و سرانجام به دلیل تاخیرها، آن را لغو کند.

او که الان 34 سال سن دارد، مجددا تقاضا خواهد داد، ولی معتقد است که این کار تیری است در تاریکی و احتمال پذیرش تقاضایش بسیار پایین است.

انساندوست می‌گوید که 20 نفر از دوستانش در ایران را می‌شناسد که با همین مشکلات روبه‌رو هستند.

ماجرای مرد هندی که تاخیرهای IRCC، برنامه‌های او را برای خرید خانه و ازدواج به‌هم زده است 

در بسیاری از موارد، تاخیر در بررسی تقاضانامه‌ها، باعث دوری اعضای خانواده از هم می‌شود. آقای Kalash Gera که در ساسکاتون، مهندس نرم‌افزار است، تقاضای اقامت دائم خود را ارسال نمود، با این امید که پس از اخذ اقامت، نامزدش را از هند به کانادا بیاورد، اما برنامه‌هایش برای خرید خانه و تشکیل خانواده به تعویق افتاده است. 

علی‌رغم اینکه IRCC اظهار می‌دارد که اولویت این سازمان به هم پیوستن اعضای خانواده است، اما آقای گرا بیشتر از یک سال است که همسر خود را ندیده است. از طرف دیگر، او نمی‌تواند به دلیل انقضای مجوز کارش به هند برگردد.

آقای گرا اضافه می‌کند که پس از ارسال پنج فرم در وبسایت و بیش از دو ساعت تماس تلفنی، در نهایت تماسش قطع شد، بدون اینکه جواب درستی از IRCC  دریافت کند.

آقای گرا که 28 ساله است، پنج تقاضانامه در سیستم دارد که چهار تای آنها هنوز در حالت انتظار بررسی است. این پنج تقاضا شامل موارد زیر است: 

  • تقاضای اقامت دائم برای او؛
  • تقاضای اقامت دائم برای نامزدش؛
  • ویزای کار او؛
  • ویزای کار نامزدش؛ و 
  • تقاضای ویزای توریستی جهت ملاقات او.

اداره مهاجرت کانادا سال گذشته اعلام کرده بود چنانچه پس از 7 سپتامبر مجددا برای ویزای توریستی درخواست دهید، بین 14 تا 30 روز کاری به آن جواب داده خواهد شد. اما به گفته آقای گرا، حتی این تقاضا هم با تاخیر مواجه شده است.

آقای گرا بیان می‌کند که حتی حاضر به پرداخت 30 هزار دلار برای آوردن نامزدش به کانادا به‌عنوان یک دانشجو است. در واقع، برگشت به هند، آخرین راهکار برای او به حساب می‌آید. 

این مرد اهل سوریه ۵ سال است جدا از خانواده‌اش زندگی می‌کند و هنوز منتظر اجازه ورود خانواده‌اش به کاناداست 

آقای عبدالحافظ رشید Abdul Hafeez Rasheed، ساکن سوری ایالت بریتیش کلمبیا از یکم ماه آگوست 2020 در انتظار دریافت اقامت دائم همسرش است.

او که 40 ساله و پدر 3 فرزند است و از امارات متحده عربی آمده، می‌گوید که پنج سال پیش به‌عنوان دانشجو به کانادا آمده، با این امید که به‌زودی خانواده‌اش به او بپیوندند، ولی هنوز منتظر است.

آقای رشید نمی‌تواند شغل خود را تغییر دهد، زیرا تقاضای اقامت او براساس استخدام‌اش می‌باشد. به علاوه، او مجبور بوده کرایه بسیار زیادتری را جهت تهیه خانه بزرگ‌تر پرداخت کند، چون فکر می‌کرده که خانواده‌اش به‌زودی به کانادا نقل‌مکان می‌کنند. به‌علاوه، شهریه گزافی برای تحصیل فرزندانش که هنوز در کشور امارات هستند، پرداخت کرده است.

او ادامه می‌دهد: «من کوچک‌ترین فرزندم را وقتی نوزاد بود، رها کرده و به کانادا آمدم. او اکنون 5 سال دارد و چندان پدرش را ندیده و نشناخته است. من فقط می‌خواستم آینده بهتری برای فرزندانم فراهم کنم، اما اوضاع آن‌طور که می‌خواستم پیش نرفت».

شرایط تلخ یک مرد هندی که پدربزرگ دم مرگش می‌خواهد برای آخرین بار او را ببیند، اما کانادا به او اجازه سفر نمی‌دهد 

آقای Amanpreet Singh ساکن Charlottetown نیز در تاریخ 19 نوامبر دو سال پیش تقاضای  اقامت دائم نمود. در آن زمان، وبسایت به او اعلام کرد که بررسی تقاضایش 6 ماه زمان می‌برد، اما تاکنون بیش از یک سال گذشته است.

او 25 متقاضی دیگر را در Charlottetown می‌شناسد که در وضعیت مشابه به سر می‌برند.

آقای Singh با مجوز تحصیلی در تاریخ 14 آگوست 2017 از هند به کانادا آمده است. مدت کوتاهی پس از ورود او به کانادا، پدرش فوت کرد، اما او در شرایطی نبود که برای سوگواری به وطن خود برگردد. حالا هم پدربزرگ سینگ، بسیار بیمار است و از او خواسته که به ملاقات‌اش برود، اما این جوان 24 ساله اجازه مسافرت ندارد.

او می‌گوید: «اگر بروم باید از کارم استعفا بدهم و چنانچه این کار را بکنم، اقامت دائم من دیگر واجد شرایط نخواهد بود. این در حالی است که پدربزرگم می‌خواهد برای آخرین بار مرا ببیند». 

مراحل مهاجرت به کانادا، اغلب غیرقابل پیش‌بینی، تصادفی و غیرقابل اعتماد است 

به گفته کارشناسان، بی بی‌تدبیری‌هایی وجود دارد و بهانه‌ها فراوان هستند.

خانم پریا اسکویی مشاور رسمی مهاجرت می‌گوید که مراحل مهاجرت به کانادا، اغلب غیرقابل پیش‌بینی و تصادفی است.

به گفته او، مراحل روند مهاجرت کاملا جداگانه هستند و این مراحل در وبسایت IRCC چندان قابل اعتماد نیستند. او همچنین، معتقد است که آنچه این روزها اتفاق می‌افتد به شهرت کانادا به‌عنوان کشوری ایده‌آل برای مهاجرت خدشه وارد می‌کند. 

او اظهار می‌دارد که به نظر می‌رسد این بی‌کفایتی‌ها به‌طور نامتناسبی بیشتر روی مردم مهاجر از نیم کره جنوبی اثر می‌گذارد.  

IRCC به شکل ناعادلانه‌ای از پاندمی برای توجیه تاخیرهای خود استفاده می‌کند 

خانم اسکویی مشاور رسمی مهاجرت می‌گوید که حتی برای پرونده‌های فوری و اضطراری هم گوش شنوایی وجود ندارد و به آنها توجهی نمی‌شود.

او اذعان می‌کند که اداره مهاجرت برای این تاخیرها به پاندمی و اخیرا بحران افغانستان استناد می‌کند. این سازمان متعهد شده است که به 20 هزار تقاضانامه ارسالی از افغان‌های تحت خطر، به‌سرعت رسیدگی کند.  

خانم اسکویی بیان می‌کند که تا ابد نمی‌توان تقصیرها را به گردن پاندمی انداخت. شاید حالا پس از گذشت دو سال از آغاز پاندمی، دیگر این بیماری و استفاده از آن برای تاخیر در رسیدگی توجیه چندان موجهی محسوب نشود.

دلایلی که باعث ایجاد تاخیر در روند مهاجرت به کانادا شده است 

پریا اسکویی مشاور رسمی مهاجرت کانادا دلایلی که باعث تاخیرها در روند مهاجرت شده را این طور برمی‌شود

• کمبود نیروی کار و منابع؛

  • زیرساخت‌های مهاجرتی تاریخ مصرف گذشته؛
  • فناوری قدیمی؛ و 
  • عدم اقدام سیاسی. 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا