پرسش های شما

من در ایران سوءپیشینه دارم و می‌خواهم مهاجرت کنم، چکار کنم؟

زیبا از تهران: من و همسرم قصد مهاجرت به کانادا داریم. یکی از نگرانی‌های اصلی ما مربوط به موضوع سوء‌پیشینه است و نمی‌دانیم که در این زمینه باید چکار کنیم. همسرم به دلیل مشکلی که چند سال پیش برایش پیش آمد به احتمال زیاد سوءپیشینه دارد و نمی‌دانیم این موضوع چه تاثیری بر فرایند مهاجرت ما دارد. می‌خواستم به ما بگویید که شرایط ما چگونه است و در صورتی که او سوء‌پیشینه داشته باشد باید چه کار کنیم؟

مساله سوء‌پیشینه بسته به مورد و همچنین مدتی که از زمان محکومیت گذشته است، می‌تواند بر شرایط شما برای مهاجرت تاثیر بگذارد. بنابراین پاسخ دقیق و صحیح به این پرسش مستلزم این است که مورد محکومیت منجر به سوء‌پیشینه و نیز زمان آن مورد توجه قرار گیرد.

نکته‌ای که لازم است بدانید این است که مورد سوء‌پیشینه و تاثیر آن بر مهاجرت افراد،  بر اساس قوانین کانادا سنجیده می‌شود.

در واقع ممکن است شما به دلیل جرمی در ایران محکوم شده و سوء‌پیشینه داشته باشید، اما آن مورد در قانون کانادا جرم محسوب نشود، البته برعکس این موضوع هم صادق است. یعنی ممکن است موضوعی در سوابق شما باشد که از لحاظ قوانین ایران مشکلی نداشته باشد، اما در کانادا برایتان مشکل‌ساز باشد.

مثلا ممکن است در ایران کسی را در یک مهمانی دستگیر کنند و این مساله در نهایت برای او باعث سوء‌پیشینه شود. از آنجایی که این مورد طبق قوانین کانادا جرم محسوب نمی‌شود، مشکلی برای مهاجرت وجود ندارد. ولی مثلا اگر در ایران خشونت خانگی رخ داده باشد و در عین حال سوء‌پیشینه‌ای هم نباشد و یا منقضی شده باشد، اما وجود آن در سابقه کیفری می‌تواند مشکلاتی را در کانادا به‌وجود آورد.

مواردی پیش می‌آید که یک فرد در ایران دچار حادثه رانندگی شده یا در یک دعوای منجر به فوت، بیگناه شناخته شده است. این موضوع می‌تواند از نظر اداره مهاجرت کانادا غیرقابل بخشش تلقی شود.

یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه کنید این است که اگر بیش از شش ماه در کشور ثالثی غیر از ایران زندگی کرده باشید، لازم است از آن کشور هم گواهی سوء‌پیشینه دریافت کنید.

اما به هر حال اگر هم کسی سوء‌پیشنه داشته باشد می‌تواند برای مهاجرت از این سه موضوع استفاده کند.

۱- مجوز اقامت موقت Temporary Resident Permit 

این نوع اقامت به کسانی که طی پنج سال گذشته محکوم شده‌اند این امکان را می‌دهد تا به طور موقت و برای مدتی که معمولا بین یک تا سه سال است، اقامت بگیرند. برای گرفتن TRP باید روند زمان‌بَری را طی کنید و ممکن است حداقل بین شش ماه تا یک سال طول بکشد تا ویزا بگیرید.

۲- احیای اعتبار گذشته Permanent Rehabilitation

این هم یک راه دیگر برای آنهایی است که می‌خواهند به طور کامل همه مشکلات و سوابق خود را حل کنند. آنها باید از طریق P.Re این کار را انجام دهند. برای اینکه فردی واجد شرایط این مورد باشد باید از تخلفات او بیش از پنج سال زمان گذشته باشد.

۳- Deemed Rehabilitation

این هم یکی دیگر از راه‌هایی است که مناسب کسانی است که از سوء‌سابقه‌شان ۱۰ سال گذشته باشد. البته چنین شرایطی به ندرت به وجود می‌آید و معمولا در این موقعیت، افسر مهاجرت مانعی برای دادن ویزا به این دلیل ندارد.

در پایان باید بگویم هر چند در میان ایرانیانی که برای مهاجرت به کانادا اقدام می‌کنند، موارد بسیار کمی سوء‌پیشینه وجود دارد، اما لازم است به هر حال پیش از آنکه تصمیم بگیرید به کانادا بیایید، سوءپیشینه خود را به طور دقیق بررسی کنید. توصیه می‌کنم اگر مورد خاصی وجود دارد، حتما آن را با یک متخصص امور مهاجرت مطرح کنید.

این مطلب نخستین بار، توسط خانم پریا اسکوئی مشاور امور مهاجرت در کانادا، در تاریخ ۲ فوریه ۲۰۱۷ در شماره ۷۴ هفته‌نامه‌ی آتش چاپ تورنتو منتشر شده است. این شماره نشریه را می‌توانید از اینجا دانلود کنید. لینک مطلب هم در سایت آتش اینجاست.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا